ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Π.Σ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ο πρόεδρος και τα 8 μέλη της προσωρινής διοίκησης της Ε.Π.Σ. Αιτ/νίας αισθανόμαστε την ανάγκη έπειτα από 6 μήνες θητείας να απευθυνθούμε στα σωματεία του Νομού μας και στο φίλαθλο κόσμο και να θέσουμε τα πεπραγμένα μας και τα γεγονότα στην πραγματική βάση και όχι στα ψεύδη που εσκεμμένα διαδίδονται από συγκεκριμένα άτομα.

Στις 02/02/2023 ορίσθηκε νόμιμα από το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου η προσωρινή διοίκηση στην οποία είμαστε μέλη με πρόεδρο τον κ. Β. Νικάκη με σκοπό την διεκπεραίωση όλων των άμεσων και διαδικαστικών θεμάτων για την λειτουργία της Ε.Π.Σ. 

Άμεσα συστήθηκε το Δ.Σ. και ορίσθηκαν οι θέσεις του κάθε μέλους καθώς και οι επιτροπές για την άμεση και εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλημάτων και των καθημερινών διαδικασιών της Ε.Π.Σ., έτσι ώστε να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα και το κύπελλο που ήταν σε εξέλιξη,  να εξυπηρετούνται τα οικονομικά ζητήματα (να λαμβάνουν το μισθό τους οι υπάλληλοι, να εξοφλούνται οι άμεσες υποχρεώσεις σε ΔΟΥ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ)  και τα σωματεία μας να μην αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

Με την συνεχή καθημερινή προσπάθειά μας και την συνδρομή των παραγόντων των σωματείων μας, τα οποία και ευχαριστούμε, καταφέραμε χωρίς αντιδράσεις και εντάσεις να φέρουμε εις πέρας τον σκοπό μας, επικυρώσαμε τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων μας, στείλαμε πρωταθλητή Α’ κατηγορίας και κυπελλούχο στην Ε.Π.Ο. για την συμμετοχή τους στις διοργανώσεις της, ορίσαμε την απαραίτητη για την λειτουργία της Ε.Π.Σ. τακτική Γ.Σ. η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 31/07/2023, στείλαμε τα έγγραφα δηλώσεων συμμετοχής για τα νέα πρωταθλήματα 2023-2024 και όλα είναι έτοιμα για την έναρξη  ης επόμενης ποδοσφαιρικής χρονιάς. Μάλιστα λειτουργήσαμε σε όλα τα παραπάνω θέματα, όλα τα μέλη της προσωρινής μαζί.

Έπειτα από την οριστική απόφαση στις 18/07/2023 του διοικητικού εφετείου Αθηνών (στο οποίο είχε προσφύγει η προηγούμενη διοίκηση της Ε.Π.Σ. κατά της απόφασης έκπτωσης της ΓΓΑ)  με την οποία κηρύχθηκε οριστικά έκπτωτη, ο μόνος λόγος πλέον ύπαρξής μας ήταν να ορίσουμε  εκλογές για νέο Δ.Σ. όπως και προχωρήσαμε στην προκήρυξή τους για τις 13/09/2023, νόμιμα με βάσει όσα ορίζει η ΓΓΑ, το μητρώο αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ και οι προϋποθέσεις του καταστατικού της Ένωσης, έτσι ώστε η νέα διοίκηση να τρέξει όσο πιο σύντομα γίνεται τις διαδικασίες ΠΡΙΝ την έναρξη των νέων πρωταθλημάτων.

Ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε τις χαρές και τα πανηγύρια των τριών μελών της προσωρινής διοίκησης σχετικά με την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που ανέβαλε τις εκλογές της 13/9/2023.

Όμως τι πραγματικά έχει γίνει;

Τα 5 μέλη  της προσωρινής διοίκησης είχαν προσφύγει στο δικαστήριο Μεσολογγίου και ζητούσαν να ορισθεί νέα προσωρινή διοίκηση η οποία θα έχει ως σκοπό να διεξάγει τις αρχαιρεσίες. Το δικαστήριο αυτό εκδικάστηκε στις 06/07/2023 και αναμένεται η οριστική απόφαση για το εάν οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν από τούτη την προσωρινή μας διοίκηση ή θα ορισθεί τελικά νέα προσωρινή διοίκηση.  Στην συνέχεια και μετά την προκήρυξη των εκλογών για τις 13/09/2023 κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης.

Η αληθινή και πραγματική λοιπόν απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων της 04/08/2023 του δικαστηρίου Μεσολογγίου είναι ότι μέχρι την οριστική απόφαση του πρώτου δικαστηρίου, που αναμένεται, να μην διεξαχθούν αρχαιρεσίες.

Βέβαια επειδή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο δικαστήρια, το μόνο σίγουρο είναι ότι εκλογές κάποτε θα γίνουν όσο και να προσπαθήσουν κάποιοι να τις καθυστερήσουν με διάφορα νομικά τεχνάσματα και κανείς δεν θα αποφύγει την ετυμηγορία των σωματείων μας.

Και ασφαλώς όλοι και γνωρίζουν και καταλαβαίνουν γιατί τα 5 μέλη έκαναν ασφαλιστικά μέτρα για την ημερομηνία των εκλογών.

Όλοι εμείς υπηρετούμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και μόνο, δεν είμαστε μπροστινοί κανενός,  δεν εξυπηρετούμε συμφέροντα άλλων και θα χειροκροτήσουμε και θα είμαστε δίπλα στην διοίκηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Όσο για τους εξυγιαντές της νέας δήθεν εποχής που ντρέπονται να γράψουν τα ονόματά τους στην κατάπτυστη ανακοίνωση που εξέδωσαν, το μόνο σίγουρο είναι ότι το ήθος και οι αρχές που πρεσβεύουν και ευαγγελίζονται για το Αιτωλοακαρνάνικο ποδόσφαιρο, εκφράζεται απόλυτα από τους αισχρούς, προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μελών της προσωρινής διοίκησης αλλά κυρίως κατά του προέδρου της, κ. Β. Νικάκη 

Ενός ανθρώπου (ίσως του κορυφαίου Έλληνα διαιτητή), που η πορεία του , το ήθος , το κύρος και ο χαρακτήρας του είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος τόσο στο Πανελλήνιο όσο και διεθνώς.

Μια ανακοίνωση για την οποία όταν θα υπογραφεί τελικώς, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια.

Όσο για τα προσωπικά συμφέροντα, τις φιλοδοξίες, τους “συγγενείς” και “φίλους” που αναφέρουν, αφήνουμε τα σωματεία μας να κρίνουν ΠΟΙΟΝ πραγματικά αφορούν. Ίσως τον επαγγελματία διοικητικό παράγοντα που υποκινεί την συγκεκριμένη κίνηση, εκμεταλλεύεται το όνομα της ιστορικότερης ομάδος του νομού (που όλοι είμαστε αγνοί φίλαθλοι και έχουμε στηρίξει με το υστέρημά μας) και κρύβεται πίσω από αυτό.  Τον  επαγγελματία παράγοντα που δεν έχει βρεθεί σε ερασιτεχνικό γήπεδο τα τελευταία χρόνια, που ποτέ δεν θα μπορέσει να καταλάβει την αγωνία και το μεράκι του ερασιτέχνη παράγοντα γιατί πολύ απλά ποτέ δεν βρέθηκε στην θέση τους αλλά που όψιμα όμως τους τελευταίους 6 μήνες έδειξε ενδιαφέρον για το Αιτωλοακαρνάνικο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Γιατί άραγε???

Τέλος σαν επιμύθιο σας λέμε, ας είστε λίγο πιο προσεκτικοί στις ανακοινώσεις σας και στις εκφράσεις σας, γιατί όλοι γνωριζόμαστε και όλοι μας ξέρουν σε αυτή τη κοινωνία που ζούμε και ειδικά στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Και το σπουδαιότερο μας έχουν κατατάξει ανάλογα με την προσφορά μας, το ήθος και τη συμπεριφορά μας και όπως λέει και ο ποιητής Γ. Ρίτσος “σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει” .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     ΤΑ ΜΕΛΗ

ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                 ΤΕΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                                      ΒΙΣΒΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

                                     ΣΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                              ΤΕΓΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

                                                  ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

                                                    ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

                             ΛΙΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

                                           ΔΑΛΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ